Hvad er et CMS system?

Et CMS system, som i fuld sætning hedder et Content Management System, bruges til at styre dit indhold og din hjemmeside.

Det er et cloud baseret program, der er understøttet af en server, og som kan bruges til at udgive blogs, tekster, billeder, nyheder, eller videoer på din hjemmeside. Alt dette bliver styret fra din egen browser, og er ikke begrænset af din fysiske lokation. Du kan altid tilgå dit CMS system, så længe du har forbindelse til skyen.

Et CMS system skal være let at tilgå og behandle, så du altid ved hvordan du kan offentliggøre eller udgive det indhold, som du finder relevant for din side. Mange CMS systemer er meget brugervenlige, uden at påvirke det endelige resultat og det du gerne vil udstråle. Det er vigtigt at det CMS system du vælger, er fleksibelt og har de rigtige egenskaber, til at kunne facilitere dine budskaber og kerneværdier.

Marketing Advisor bruger for det meste WordPress til opbygning af hjemmesider og webshops

Hvordan skal jeg bruge mit CMS system?

CMS er bygget op i forskellige elementer, som alle er vigtige at lære at kende, når du arbejder i disse systemer.

Backend

Dit CMS har en backend, hvor hele hjemmesiden bliver administreret. Det er her du vælger hvordan din hjemmeside skal bygges op, med hvad der skal til af indhold. Her vælger du hvor menupunkterne skal være, eller hvor dine produkter skal vises på din webshop. Alle kan tilgå din backend, så længe de har adgangskode og log-in.

Frontend

Der findes modsat backend, din frontend. Her arbejder du med kundeoplevelser og optimering af style og responsivitet. Det er i din frontend du kommer frem til, hvordan oplevelsen på din hjemmeside kommer til udtryk, samt hvordan de forskellige interaktive knapper eller billeder er fremvist og fungerer.

Template eller tema

Denne betegnelse omhandler helheden af, hvordan din hjemmeside er opbygget og ser ud. I mange tilfælde, er dette noget man kan finde til de forskellige CMS systemer, og det hentes og bruges til din egen hjemmeside. Fordelen ved at bruge et tema, eller et template, er at det ændrer selve opsætningen af hjemmesiden, uden at ændre på det indhold, som du allerede har på hjemmesiden.

Plugins

Næsten alle CMS systemer har en basis funktionsliste, som kan udvides gennem plugins, moduler eller extensions. Mange af disse er helt gratis at hente og benytte, men der findes også en del som kræver betaling, hvis du skal udnytte deres fulde kapacitet. Mange der bruger CMS systemer, anvender disse plugins eller extensions til deres SEO arbejde, deres webshop eller implementation af bannere på hjemmesiden. Det er en god idé at benytte sig af plugins, hvis du skal opnå det maksimale med dit CMS.

Det gode ved et CMS system er, at det er let at redigere i. Derudover kræver det ikke en lang uddannelse eller erfaring inden for programmering, at kunne håndtere et CMS system.

Hvilket CMS system skal jeg vælge?

Den type CMS som giver flest fordele og er mest budgetvenlig, er open source CMS. Af typen open source CMS, findes blandt andet systemer som Joomla, WordPress, Drupal og MODx, som alle er meget populære valg. Alle har de egenskaber, at de er nemme at implementere og håndtere, at de er SEO venlige, samt at de har et godt support team bag sig. Marketing Advisor tager hånd om dine ønsker for et godt CMS system og en god hjemmeside. Vi sørger for en hjemmeside der giver dig de bedste resultater, med et professionel udtryk, der udstråler de rigtige budskaber, er let at vedligeholde og let at bruge.
Marketing Advisor hjælper dig med at finde dit CMS system
Lad Marketing Advisor hjælpe dig med, til at lave online markedsføring. Det er vigtigt, at du finder det rigtige CMS system, der kan facilitere dine ønsker og behov. Kontakt os idag til en uforpligtende samtale, så finder vi sammen den rigtige løsning for dig.
Vores løsninger
Vi hjælper din virksomhed, med at få en 360 graders løsning, der dækker tre essentielle behov: synlighed, tilgængelighed og brandværdi.
Vi hjælper dig med at udnytte det potentiale, som vi ved din virksomhed besidder.
SEM
Content Marketing
Webshop
SoMe
Remarketing

Marketingstrategi

Influencer
Affiliate Marketing